Főoldal Ajánlatkérés Cégünkről Kapcsolat WEBÁRUHÁZ

A MOTULRÓL:


A Motul világszínvonalú francia vállalat, high-tech kenőanyagok fejlesztésének, gyártásának és forgalmazásának specialistája (kétkerekűekhez, autókhoz és más járművekhez), Motul Tech üzletága pedig ipari kenőanyagokkal foglalkozik.

A több mint 150 éve már termékei kiváló minőségéről, innovációs készségéről és motorsport iránti elkötelezettségéről ismert Motul a szintetikus kenőanyagok specialistájaként is jól ismert. Már 1971-ben első kenőanyaggyártóként állított elő 100% szintetikus kenőanyagot autóipari felhasználásra, a 300V sorozat észter technológiáját pedig a repülőgép iparban alkalmazta először, és ültette át az autóiparba.
Története folyamán rengeteg motorsport tapasztalatot szerzett, sok versenycsapat és járműgyártó hivatalos szállítójaként járult hozzá a technikai sportok fejlődéséhez.

A Motul a nemzetközi motorsportban támogat olyan csapatokat, mint a Le mansi 24-órás versenyeken résztvevő csapatok (autó- és motorkerékpársport), FIA Endurance világbajnokság, Super GT bajnokság, Dakar, IRC, Drift, Pikes peak, SUPER FORMULA japán bajnokság, Blancpain Endurance sorozat, FIA Lotus Cup Europe, MotoGP, Superbike világbajnokság, MX motocross világbajnokság, Superbike, Supercross, IOM TT, FIM Ice Speedway Gladiators jégmotor világbajnokság, Rallycross, F1 motorcsónak versenyek és rengeteg egyéb versenykategóriában induló csapatok.

 

A Motul története:

1853: A MOTUL márka bejegyzése Pennsylvaniában. Ez volt az első kenőanyag gyártással foglalkozó vállalkozás

1932: 30-as években először értékesített a Swan – Finch cég a Supra Penn cégen keresztül MOTUL termékeket Európába.

1934: Néhány év alatt kiépült egy független és kizárólagos kereskedői hálózat. Világszerte védett márka lett a MOTUL.A rohamosan növekedő termelés gyorsan kimerítette a kapacitásokat. Bobigny-nél épült fel az új gyártóüzem.

1953: MOTUL CENTURY néven a MOTUL kifejlesztette az első többfokozatú olajat.

1966: A MOTUL 2100 félszintetikus kenőolaj fejlesztése során a kenőolajtársaságok közül elsőként használ szintetikus nyersanyagot és a terméket sikeresen bevezeti a versenysportba.

1969: Ernest Zaugg megalapítja a MOTUL S.A. részvénytársaságot.

1970: Létrehozzák a belga leányvállalatot.

1971: A világon elsőként vezeti be a MOTUL a Motul 300V teljesen szintetikus többfunkciós 4 ütemű olajat. 

1972: A MOTUL bemutatja az első biológiailag lebomló 2 ütemű motorolajat. A motorkerékpársport egy újabb csúcsterméket kap a MOTUL 300 2 T CENTURY olajjal.

1980: Létrehozzák a német leányvállalatot.

1981: Az új MOTUL – Synergie az első üzemanyag takarékos motorolaj, amit az UTAC tesztek igazolnak. Együttműködés a BMW-vel.

1987: A MOTUL Deutschland a szakkereskedések számára egyedülálló szervizcsomagot állít össze a hulladékkezelés területén. A MOTUL ÖKO-SZERVIZ szolgáltatás mindmáig egyedülálló a teljes gépjármű piacon.

1990: A spanyol leányvállalat megalapítása.A MOTUL Deutscland kiterjeszti az Öko-szerviz szolgáltatást. A Bio 2T olajjal a MOTUL környezetfelelősségét igazolja. A Bio 2T-vel a MOTUL megalkotla az első “puha/lágy” olajat. Ez egyértelmű válasz a 2 ütemű motorokat problémájára, a környezetszennyezésre.

1991: Az USA-beli leányvállalat megalapítása. A MOTUL következetesen bővíti termék- és szolgáltatáskínálatát a környezetvédelem és hulladékkezelés területén. A MOTUL 300 V POWER az első biológiailag lebomló 4 ütemű motorolaj a világpiacon.

1995: Leányvállalatok alapítása Olaszországban és Indiában. A MOTUL egyedülálló program keretein belül foglalkozik a folyamatosan növekvő robogópiaccal. A SCOOTER 2 T és SCOOTER 4 T ennek a fejlesztési programnak az eredménye.

1996: Mindig újabb befektetés: az észter bázis nyújtotta műszaki megoldás jelenik meg a 300 V sorozat öt termékében.  A MOTUL megszerzi az ISO 9001 minőségi bizonyítványt. Ez a bizonyítvány nyújt igazolást a MOTUL kiemelkedő minőségű gyártási folyamatáról.

1997: A MOTUL Franciaország legnagyobb független kenőolaj gyártója. MOTUL termékeket a világ több mint 70 országában értékesítenek. Csak szakkereskedések tartoznak partnerei sorába.

1999: Új motorkerékpár terméksor: Új motorkerékpár termékek bevezetése. Új termék, új megjelenés. A motorosoknak kialakított terméksor megújúlva a kétkerekű kenőanyagpiac referenciája lesz..

Motokrossz világbajnokság: Andrea Bartolini világbajnok lesz az 500 cm3-es kategóriában Yamaha 400 4T motorján. A japán vállalat és a MOTUL mérnökeinek négy éves együttműködése eredményesnek bizonyul. 

GP sebesség: majdnem győzelem : Kenny Roberts Jr egész közel a gyorsasági világbajnoki címhez, ami egyúttal bizonyság a Suzuki és a MOTUL visszatérésére a világbajnokság élvonalába.

Az internet éve : Az 1999-es év mindenek előtt a www.motul.com honlap bevezetésének éve. Egy olyan oldal, amely minden felhasználó számára rendelkezésre áll, ugyanakkor kiváló információs eszköz a professzionális extranet partnerek számára.

2000: Kiemelkedő sporteredmények: világbajnoki cím a gyorsasági motor világbajnokság 500 cm3-es kategóriájában, világbajnoki második hely a rally világbajnokságban és a motokrossz VB 250 és 500 cm3-es sorozatban.

A Factory Line termékcsalád kifejlesztése. A kiemelkedő tulajdonságú termékek elsősorban a versenysport számára készülnek. A minőségjavítás erőteljesebbé válik. A MOTUL megkapja a QS 9000 minőségi tanúsítványt.

2001: Ismét a MOTUL győzelmek éve.Nagy sikerek a versenysport nagy mestereinek köszönhetően.

Richard Burns, Rally világbajnok Subaru Imprezia-val WRC Michael Pichon, motokrossz világbajnok a 250 cm3-s kategóriában Suzuki motorral.   A MOTUL kifejleszt egy “energiatakarékos” olajat, a 6100 Synergie 5W-30 -at.  

Az anyavállalat MOTUL S.A. tevékenységének átalakításának keretében az expottevékenység egy része a MOTUL Deutschland-hoz kerül átadásra. (A Kelet- Európai országok valamin GR, DK, CH ellátása.)

2003 : A MOTUL 150. születésnapját ünnepli.

2004: És ismét egy MOTUL győzelem. A kivételes képességű olasz Valentino Rossi a MOTUL támogatásával csodálatos GP világbajnoki címet szállít a Yamaha-nak.

Az új 300V motorolaj  valamennyi terméke dupla észter technológiával készül.

2005: MOTUL Deutschland 25. születésnapját ünnepli.  

Valentino Rossi ismét megnyeri a GP világbajnokságot és sorozatban ötödször világbajnok.A 125 és 250 cm3-es kategóriákkal együtt már hétszer bizonyult a világ legjobbjának. 

A MOTUL valamennyi kertbarát számára a motoros kerti gépekhez illeszkedő kiváló minőségű olajokat kínál, mind a 2 ütemű mind a 4 ütemű eszközökhöz : láncfűrészek, fünyírók, sövényvágók, motoros fűrészek és sok egyéb számára. 

A MOTUL a veterán autók számára új Classic Range termékeket fejleszt ki. A termékek kielégítik az akkori idők elvárásait ötvözve a MOTUL kenőanyagok jellemzőivel.

Az oroszországi leányvállalat megalapítása.

2006: Az új generáció motorolajai:

A MOTUL egy teljesen új, átdolgozott motorolaj sorozatot kínál, amely maximális teljesítményt és a lehető legnagyobb védelmet kínálja.

http://autoalkatreszaruhaz.hu/motul-kenoanyag